fbpx

Tudom, ki készítette a karácsonyi ajándékod

Tudom, ki készítette a karácsonyi ajándékod

Nagyon szeretem karácsony közeledtével a hazai kézműves ajándékos toplistákat. Az enyém egy picit rendhagyó lesz, hiszen csak az után tudom ezeket publikálni, hogy már mindenkinek átadtuk őket.

Sokat olvasok a témában, és igyekszem egyre tudatosabban választani, vásárolni. Ezért is vagyok nagyon büszke, hogy az idei ajándékaink  jelentős része ismerős alkotóktól került a karácsonyfánk alá.

OldiArt Ildivel nagyon különleges a kapcsolatunk, büszkén tudom őt a barátaim között, bocsi, Ildi, ha innen kell megtudnod. Ha reggelente összefutunk a vonatállomáson, jaj, szegény utasoknak, mi aztán végig viháncoljuk azt a 30 percet, és utána mindig feldobva érkezem be a munkahelyemre. Inspiráljuk, dicsérjük, kiegészítjük egymást. Ildi most indította el a szuper webshopját, a férjemet leptem meg tőle egy övvel, amire még egy névre szóló biléta is került. (Picit drukkoltam azért, hogy ne legyen jó  a méret, és kénytelen legyek én elhordani, de “sajnos” nem volt ilyen szerencsém.)

Nagyszülőknek unokás ajándékkal gyakorlatilag nem foghatunk mellé. Főleg, ha egyből egy szuper dísztárgy is lesz belőle. Boho design – BOHÉM otthon Zsófinál jártam már egy fülbevalós workshopon, januárban pedig bútorfestős dekorációs technikákkal ismerkedem majd nála. Ő készítette kérges szélű fára fotótranszferrel ezeket a gyönyörűségeket a férjem egyik képe alapján a kisfiunkról:

Mondanom sem kell, jó nagy sikere volt mindkét családnál.

A múltkori nemezelés után tovább ismerkednék a technikával, így izgatottan várom, hogy legyen egy kis időm és végre ki tudjam próbálni a Szabó Erzsó-féle alkotócsomagomat. A cuki dobozban 3 kitűzőhöz minden kellék megtalálható. A férjem egy kis sugalmazás után nagyszerűen eltalálta, hogy mivel tud meglepni. Ehhez a dobozhoz még oktatóvideó is készült, nagyon izgatottan várom, hogy kipróbáljam, mindenképpen beszámolok majd róla nektek.

A szűkebb környezetemben már szinte mindenkinek készítettem kosarat, csak anyukámnak nem. Így az utolsó szívecskés faalapomat is bepácoltam, és a kedvenc bubis mintámmal készítettem neki egyet. Érdekes módon, kezd egy egészen szép polófonalparkom összeállni itthon, így nem kell azonnal újat vásárolnom, ha szeretnék meghorgolni egy kosarat, illetve valahogy a máskor olyan bátortalan színhasználatom is mintha ilyenkor eltűnne, egészen frappáns színösszeállításokat sikerül összehoznom.

Lassan már hagyomány, hogy karácsonyra 2 db színházjeggyel lepem meg a férjem – és egy picit azért mindig izgulok, hogy ugye engem visz majd el. Idén megint az Átriumba megyünk. Vagy hát ő biztosan. Szeretem, hogy engedi magát elvinni színházba, szerintem mindig szuper ajándék, élmény, kikapcsolódás, randilehetőség.

És közben meg is van az egyik kihívásom magamnak jövő karácsonyig: zero waste karácsonyi ajándékcsomagolás. Elég volt a rengeteg egyszer használt, széttépett és aztán kidobott csomagolópapírból. De ez már egy másik poszt.