fbpx

„-Valaki csavarja ki a kezemből az ecsetet. Nem tudom abbahagyni a festést. Másfél hete otthon vagyunk a beteg gyerekkel. -Oké, fess csak tovább.”

„-Valaki csavarja ki a kezemből az ecsetet. Nem tudom abbahagyni a festést. Másfél hete otthon vagyunk a beteg gyerekkel. -Oké, fess csak tovább.”

Boho design dekorációs bútorfestő technikák workshop 2019.01.19.

Énidő jár. Jár az apának és jár az anyának is. Számomra szuper lenne, ha egyedül énidőzhetnék otthon, és nyugiban molyolhatnék a kis dolgaimmal anélkül, hogy valaki velem akarna festeni, a vasalódeszkát “szörpdeszkának” használná vagy felrúgná az amúgy is már kihűlt kávémat. Szóval milyen színű is legyen az az unikornis?!

No, erre találtam megoldásnak a workshopokra járást. Sőt, azóta igazi workshop-szédelgővé is avanzsáltam. El is jutok otthonról, közben haladok az alkotós dolgaimmal, picit más közegbe is kerülök. Főleg egy ilyen durva januári, betegeskedős, otthonmaradós másfél hét után kellett ez nekem már nagyon.

Forrás: https://imgflip.com

2017 júliusában kezdtem a rajongást Zsófi munkássága iránt, az első fülbevaló rendelésekor. Aztán tavaly nyáron eljutottam egy fülbevalós, ékszeres workshopjára, karácsonyra a nagyszülők az ő fotótranszferes képeit kapták, ma pedig belecsaptam a lecsóba, és ahogy korábban elterveztem, indiai színekkel “teleokádhattam” végre egy fatáblát.

Egy rövid elméleti bevezető után neki is estünk az alkotásnak. Mivel egész héten itthon voltunk betegszabin, és éppen csak kilábaltam én is a januári náthából, picit tompultan érkeztem. No, ez pillanatok alatt elmúlt, ahogy kibontottuk az első festéket és ecsetet ragadhattam. Hatan voltunk összesen, szerintem nagyon ideálisan, így is szépen kitöltöttük az 5 órás hosszt, és mindenki választ kapott a kérdéseire, illetve az egyéni megvalósításokhoz rengeteg segítséget kaptunk.

Forrás: BOHO design Facebook oldal

A stencilezés nagyon megtetszett, újabb és újabb mintákat festettem föl a táblára. Viszont volt egy, ami nem tetszett. Túl mórickás lett, nem éreztem ízlésesnek, úgy tűnt számomra, kész, vége elrontottam. Zsófi jött, látta, hogy baj van. Mondtam neki, hogy melyik részlettel vagyok elégedetlen. Azonnal javaslatokkal állt elő, és egy pillanat alatt belesimult az a részlet is a táblába. Azóta is mindig eszembe jut, ha ránézek. Hogy ami most a szerves része, az akkor mennyire nem tetszett. És hogy milyen könnyű volt fordítani rajta egyet.

Olyan érdekes látni, ahogy általában kezdőként, kikapcsolódni, tanulni megyünk egy-egy ilyen workshopra, mégis mindenki azonnal a tökéletest célozza. És még nem jártam olyan workshopon, ahol a végén mindenki ne csillogó szemmel csodálta volna a saját alkotását. Zsófi még az elején biztosított bennünket arról, hogy szinte minden javítható, visszaszedhető vagy lefedhető, amitől még könnyebb teljesen belemerülnünk ebbe a gyermeki teremtő létbe, és csak pacsmagolunk, kenünk, festünk, ragasztunk.


Értékelés

Helyszín: Vácon, egy mesebeli kertes ház emeletén egy igazi közösségi térben van Zsófi műhelye. Szuper gyors, kényelmes és pontos vonat is röpít oda, de kirándulásnak sem utolsó. Én megint rollereztem a vonattól, így kb 10 perc még. A hazafelé úton mondjuk azzal nem számoltam, hogy egy ekkora fatábla is lesz velem.

Workshop ára: 13.500 Ft, ehhez gyakorlatilag Zsófi a teljes kreatív alapanyag parkját a rendelkezésünk bocsátja, mindent kipróbálhatunk a vezetésével, illetve írásos segédletet is kapunk a továbbiakhoz. A foglalkozás végén pedig egy magunk készítette szépséges használati tárggyal mehetünk haza, így ezt az összeget én teljesen reálisnak tartom.

Oktató: Zsófi óriási tapasztalattal és anyagismerettel rendelkezik, és ezt szuperül át is adja. Milyen felülethez milyen anyagot, milyen módszerrel használjunk. Mutatja a lehetőséget, pici fogásokat, és aztán szabadjára enged bennünket. Szuper, hogy amennyire misztikusnak tűnik elsőre, ahol lehet, egyszerűsít. Mosogatószivacs pici darabokban, műanyag edényke teteje, alja. Mindent hasznosítunk, illetve így megerősíti azt az érzést, hogy otthon is bátran hozzáfoghatunk a bútorfestéshez az elsajátított alapokkal.

Új technika megismerése: Mit, milyen irányból fessünk, mennyire legyen száraz a szivacs. Mutatja. Tapogatjuk. Gyakoroljuk. A stencilezés nekem nagyon bejött, remélem, a horgolt kosárkám fa alapjain is hamarosan megjelennek majd különféle minták, ötleteim már most vannak. Sőt, ma megszállt az ihlet Zsófi hírlevele nyomán, és lehet, hogy hamarosan a konyhaszekrényünk is áldozatuk esik.

Foglalkozás hossza: Bőven szükség volt az 5 órára, a felétől nagyon felgyorsult az idő.

Flow: ha becsukom a szemem, még mindig festek. Emlékszem, hogy többször tapsikoltam is, amikor fölemeltem a stencilt.

Anyuka kimenőnek is jó? Kifejezetten az anyukákat is célozza Zsófi a workshopjaival, ahogy a honlapján is írja: “A művészeti tevékenységeknek gyógyító ereje van, amikor előveszed a kreativitásodat, beleéled magad az alkotásba, a színek és formák válogatásába, akkor garantáltan szalad az idő és valóban kiszakadsz a hétköznapokból. ”

Ha ti is kimenőznétek egyet, Zsófi workshopjait itt éritek el